OREZ INTEGRAL CU LEGUME
Ingrediente: 250 g orez integral, un ardei gras, o ceapă, 2 morcovi,
trei linguri ulei de masline, o ceşcuţă cu suc de roşii, 1/2 ardei iute sau o
linguriţă chili, sare, piper, patrunjel.
Preparare: se pune orezul ore la înmuiat 3-4 ore, după care se fierbe într-o oală cu apă şi sare sau si mai bine cu zeama in care ai fiert legume sau pui. Daca ai facut o data salata de boeuf sau a la russe, pastreaza zeama la rece si foloseste-o la pilaf. Ii va da un gust mai bun. Între timp, se toacă mărunt ceapa, ardeiul gras şi cel iute, iar morcovii se dau pe răzătoare. Într-o tigaie (wok), se pune la încins uleiul de masline, în care se rumenesc ceapa, morcovii si ardeiul la foc mediu, amestecând mereu. Se adăugă sucul de roşii, piperul şi ardeiul iute si se mai lasă două minute pe foc. Apoi se amestecă orezul fiert cu legumele. Se decorează cu patrunjel proaspat. ESTE DIVIN!
Preparare: se pune orezul ore la înmuiat 3-4 ore, după care se fierbe într-o oală cu apă şi sare sau si mai bine cu zeama in care ai fiert legume sau pui. Daca ai facut o data salata de boeuf sau a la russe, pastreaza zeama la rece si foloseste-o la pilaf. Ii va da un gust mai bun. Între timp, se toacă mărunt ceapa, ardeiul gras şi cel iute, iar morcovii se dau pe răzătoare. Într-o tigaie (wok), se pune la încins uleiul de masline, în care se rumenesc ceapa, morcovii si ardeiul la foc mediu, amestecând mereu. Se adăugă sucul de roşii, piperul şi ardeiul iute si se mai lasă două minute pe foc. Apoi se amestecă orezul fiert cu legumele. Se decorează cu patrunjel proaspat. ESTE DIVIN!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu