joi, 21 februarie 2013

BRIOSE CU AFINE

Ingrediente:  

 (pentru 12 bucati); 300 g afine congelate sau proaspte, 260 g faina, 6 g praf de copt (cam 1 lingurita si 1/2) 1 ou, 150 g zahar, 100 g unt sau 80 ml ulei, 200 ml lapte batut/lapte dulce/suc de portocala, 1 fiola esenta de vanilie, coaja de la o portocala. Ai nevoie de hartiute speciale de briose si de o forma cu 12 alveole. Daca ai tava de silicon nu iti mai trebuie hartiute.

Preparare: Inainte de a incepe prepararea, incinge cuptorul si pregateste tava de copt cu hartiile speciale.
Apoi, amesteca intr-un bol toate ingrediente uscate: faina, zaharul, praful de copt, coaja de portocala. In alt bol, mai mare, amesteca untul topit dar rece, cu laptele batut, cu oul batut si cu esenta de vanilie. Pune ingredientele uscate peste cele umede si amesteca usor, cu o lingura. Adauga in final si afinele dezghetate.
Pune in fiecare alveola trei lingurite de aluat, astfel incat sa fie umplute cam 3/4. Baga-le la cuptor  20-25 de minute. Nu deschide cuptorul inainte de 20 de minute! Se scot si se lasa la racit. Se servesc la o cafea sau la un ceai si, evident, SUNT DIVINE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu